close
keyboard_arrow_down

VÆLG DEN
RIGTIGE
T-SHIRT

Hos ID® mener vi, at den mest ansvarlige T-shirt er den, der kan bruges igen og igen.

Tre tips til at vælge den rigtige T-shirt

Forskellen på en kvalitets T-shirt og en ikke kvalitets T-shirt er betydelig, når det kommer til produktion, miljøbelastning, social ansvarlighed og levetid.

Vælger du en T-shirt af god kvalitet, bidrager du til at reducere miljøbelastningen, da den holder længere, og du behøver ikke købe så mange T-shirts. 

Dette hjælper med at reducere det samlede antal produktioner og dermed også den miljøpåvirkning, der er forbundet med fremstillingen af T-shirts.

Gennem fire årtier har vi bl.a. skabt kvalitets T-shirts, der holder og kan bruges igen og igen. Det mener vi fortsat er den bedste måde at begrænse vores miljøaftryk. 

"Den mest ansvarlige 
T-shirt er den, der kan 
bruges igen og igen"

Tre tips til at vælge den rigtige T-shirt

1. Er T-shirten lavet i holdbare materialer?

Valg af gode, ansvarlige kvalitetsmaterialer er altafgørende for produktets kvalitet. Hos ID® udvælges alle materialer med omhu og med fokus på kvalitet, holdbarhed og funktionalitet. Vi tager altid udgangspunkt i materialer og funktionaliteter, som er testet og afprøvet og er fra leverandører, som vi har langvarige samarbejdsrelationer med.

Valg af materialer betyder indimellem også, at der skal tages nogle fravalg, hvis vi hos ID® ikke kan stå indenfor en bestemt kvalitet. Et eksempel på dette er, at vi f.eks. har fravalgt at anvende recycled bomuld i produkterne, da netop recycled bomuld ikke bidrager positivt til produktets levetid. Tværtimod forringes produktets kvalitet, når der anvendes recycled bomuld, da bomuldsfibrene rives op, og dermed bliver kortere. Kortere bomuldsfibre er lig med en dårligere bomuld og giver en forringet produktkvalitet.

Derfor anvender vi i stedet GOTS ceritifceret økologisk bomuld, bomuld der overholder strenge krav indenfor OEKO-TEX®, annex 6, produktklasse 1 og tilbyder EU-Ecolabel certificeret produkter. Derudover er vi et stolt medlem af Better Cotton Initiative, som arbejder henimod at gøre den globale bomuldsproduktion bedre for de mennesker, der producerer den, og bedre for miljøet den vokser i. 

2. Er T-shirten produceret under høje kvalitetsstandarder?

Når vi starter et langsigtet samarbejde med en ny leverandør, er det vigtigt at få forventningsafstemt med det kommende samarbejde, herunder fremtidige forventninger til produktionen. Alle nye leverandører modtager vores kvalitetsmanual og Code of Conduct. Som led i samarbejdet med ID® skal de underskrive kvalitetsmanualen.

Vi foretager løbende produkttests i vores Quality Lab, hvor det sikres, at produktet har den rigtige farvekonsistens, at materialet har den rigtige gramvægt, og at målene stemmer overens med vores måleskema. Derudover foretages der løbende vasketests enten i kvalitetsrummet eller hos eksterne industrivaskerier, hvor tøjets krymp, farve og generel kvalitet testes ved forskellige vasketemperaturer.

3. Har T-shirten en god pasform og komfort?

Et godt design og en god pasform er afgørende, så du kan føle dig godt tilpas og kan bevæge sig frit. For at sikre en god pasform arbejder vores konstruktør løbende med, hvordan tøjet skal klippes og syes sammen for at det sidder behageligt og får det rigtige udtryk. Selv de mindste detaljer kan have en stor betydning for, at det endelige design sidder helt som det skal.

Tøjet afprøves løbende på vores husmodeller, og vi sikrer hele tiden, at tøjets overholder vores standarder for god pasform, og målene i måleskemaet.

 

Vær med til at gøre en forskel

Vidste du, at den bedste måde at reducere dit miljøaftryk på, er ved at passe på T-shirten og bruge den længst muligt? For køber du en god kvalitets T-shirt, holder den længere - specielt når den vaskes med omtanke og muligheden for reapartion altid overvejes inden T-shirten udskiftes.

Vask med omtanke

Med den rigtige vask og tørring kan du være med til at gøre en forskel for miljøet. Vi har samlet 10 gode vaskeråd, der hjælper dig til at sparer på ressourcerne, bevarer T-shirtens pasform og forlænger dens levetid.

Se de 10 vaskeråd


Overvej reparation

For at T-shirten har den mindst mulige påvirkning på miljøet, skal den bruges i så lang tid som muligt. Er uheldet ude, - overvej altid om T-shirten kan reapareres, før den udskiftes.

Corporate wear

More than sportswear

Passion for shirts

Made to last

Tidløst Corporate Wear

Corporate Wear med et klassisk
og tidløst design forfinet
siden 1983

Fælles identitet

Tøj der understreger en fælles
identitet og styrker
fællesskabet

Find jeres farve

Vælg mellem mere end 60+
farver - der er også en
farve til jer

Ingen kompromiser

Skabt til at kunne bruges igen
og igen - holder pasform
og farve

Redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens § 99 a". BCI cotton ID® Ansvarlighedsrapport 2022/2023. Se her

keyboard_arrow_up